Els Miradors del Col·legi
Quan ens vàrem proposar organitzar El Mirador, vàrem tenir dubtes sobre la seva idoneïtat: “A Catalunya és difícil que la gent assisteixi a actes i conferències de caràcter professional”, ens deien. “Necessitem oferir continguts rellevants per captar el seu interès”.
Quan analitzem les xifres del tancament d’aquesta temporada: nou sessions, més de 40 professionals com a ponents i més de 400 assistents, comencem a ser conscients de la dimensió d’aquest fòrum, que s’ha consolidat com un punt de trobada i de debat professional que aborda, en poc més d’una hora, les principals tendències del nostre sector.
En aquestes nou edicions hem posat la mirada en l’impacte que té la Intel·ligència Artificial en el món laboral del màrqueting i la comunicació; en el paper que té l’algoritme digital sobre el consum de continguts dels usuaris; en els resultats de l’informe de les principals tendències en branded content; en els límits de TikTok; en l’impacte dels patrocinis en els esdeveniments esportius; en el tractament de les polítiques d’inclusió i diversitat en la marca corporativa; o en la importància de la identitat sonora en el nostre sector. Ens han acompanyat professionals com Andrés Navarro, Javier Oliver, Diana Núñez, Ramon del Castillo, Carla Tortosa, Anna Domènech, Joan Serra, Luis Fernández, Héctor Hernández, Toni Seijo, Hugo Laborda, Judith Rubinat, Olga Martínez, Cinto Ajram, Mia Ortet, Sara Ayter, Héctor Latorre, Àlex Marquina, Alícia Garcia, José Luis Portela, Maria Díaz, Maite Mendoza, Marta Herraiz, Kevin de Ribes, Azahara Cavanillas, Celia Serradilla, Tony Otero, Ramon Vives, Montserrat Vidal-Mestre, entre d’altres.
Javier Coromina, Franco Martino, Silvia Bajo, Lidia Sanz, Iolanda Casalà, César Vacchiano i Miquel Campmany, al Mirador de gener de 2024.
Més enllà de les conclusions i del coneixement compartit —que podem recuperar a la nostra web—, El Mirador s’ha consolidat en un espai de reflexió per als professionals del màrqueting i la comunicació a Catalunya que no podem deixar escapar.
Àlex Marquina, Mia Ortet, Héctor Latorre i Sara Ayter, al Mirador d’abril de 2024.
Quan parlem d’aportació de valor, de dotar de sentit al Col·legi, propostes com les d’El Mirador comencen a tenir sentit. Necessitem ser persistents en allò que som i que ens diferencia com a institució i continuar compartint coneixement d’una forma desinteressada i transparent. És més necessari que mai.
Adrián Mediavilla, Iolanda Casalà, Rubén Navarro i Ion Araluce, al Mirador de novembre de 2024.
El nostre repte de futur és tenir la capacitat d’antelació suficient per poder oferir als nostres associats temàtiques d’actualitat que els ajudin a millorar en el desenvolupament de la professió. Tothom és benvingut a aportar i a compartir aquesta visió.
Resum dels Miradors del Col·legi de 2024