El mort, al sot, i el viu, al rebost (de Cannes)

El Festival de Publicitat de Cannes és reconegut mundialment com un dels esdeveniments més importants a la indústria de la comunicació i la publicitat. Dins d’aquest festival, una de les competències més destacades és la dels Young Lions, on joves talents de tot el món tenen l’oportunitat de demostrar la seva creativitat i les seves habilitats en diferents categories.

Campanya “Recycle me”, de Coca-Cola

Unes categories on milers d’idees —27.000 inscripcions aquest any segons l’organització— competeixen per tal d’optar, només un 10%, a shortlist; un 3%, a algun metall; i l’1%, a ser Or o Gran Premi.

Però entre tots, els Young Lions tenen un nou reconeixement (no reconegut): esdevenir el futur de la publicitat, una nova generació de creatius que marquen tendència i que trenquen esquemes a la indústria. Tant és així, que la seva frescor, la seva innovació i la seva visió única són elements clau que els fan destacar en un món cada més competitiu i més saturat de missatges publicitaris i ajuden les marques a replantejar-se segons quines estratègies de comunicació.

Campanya “Draw Ketchup”, de Heinz

Per això vull destacar, més enllà de l’expositor que suposa Cannes per a les grans campanyes que, mitjançant mecanismes... sofisticats, arriben a l’Olimp dels premis, les formes fresques de comunicació amb què els joves talentosos es donen a conèixer.

Una perspectiva única i fresca que els permet connectar-se de manera diferent amb les audiències actuals: trencant els límits del format i aportant una forma de relacionar-se amb la comunicació que comença en el seu “digitalitzament nadiu”.

La seva capacitat per entendre les tendències, els valors i les necessitats de la seva generació els atorga un avantatge a l’hora de crear campanyes publicitàries impactants i efectives.

Com que són part de l’audiència a la qual es dirigeixen aquestes campanyes, els joves tenen la capacitat d’identificar ràpidament quins missatges ressonen amb ells, què els emociona i què els motiva a actuar. El seu punt de vista com a target de la comunicació dels premis de Cannes pren un valor incalculable per a les marques i per a les agències.

Cas “Pop-Tarts Bowl”

Així que, tot i que té un enorme mèrit guanyar un Lleó a Cannes i, des d’aquí la meva enhorabona a tots els premiats —entre els que vull destacar l’aconseguit per Mapfre des de Mccann, doble loop tenint en compte que és un client de fa molts anys, companys— i com no, a Lola, a Loewe i a David pels Grans Premis aconseguits, Cannes s’ha d’anar convertint, poc a poc, en una font d’inspiració i de coneixement per a les marques i per a les agències que busquen connectar de manera autèntica amb les noves generacions, per tal que, com diu la dita, canviïn els punts de vista i sense necessitat de mort, sigui el viu qui es quedi al rebost.

Anterior
Anterior

La Nit de la Comunicació 2024

Siguiente
Siguiente

Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual 2024